grasgevoerd wat is dat nu eigenlijk?

De superieure smaak van ons vlees wordt gewaarborgd door de manier waarop de dieren geleefd hebben en gevoederd worden. We vinden het immers belangrijk om jullie vlees te kunnen aanbieden dat niet alleen ontzettend smaakvol is, maar ook met veel liefde en de nodige zorg is grootgebracht, met aandacht voor de natuurlijke habitat en het welzijn van onze dieren. 

Bij Hof van Dorset kiezen wij er bewust voor om onze runderen de nodige ruimte te bieden waar ze volop gras, kruiden en plantsoorten in natuurlijke weides kunnen grazen. Dit staat in groot contrast met het vlees uit de supermarkt waar het dieet van de opgefokte runderen bestaat uit maïs, soja, graansoorten, supplementen,… Deze runderen zijn vooral economisch interessant, maar leveren niet die krachtige, malse en waanzinnig lekkere smaak op zoals bij ons vlees het geval is.

Bovendien valt er ook heel wat te vertellen over het verschil in voedingswaarde tussen beide runderen. Waar de grasgevoerde dieren een hele lijst aan positieve eigenschappen kunnen afvinken en barst van de gezonde voedingsstoffen, is dit helaas niet het geval voor krachtvoer gemeste soortgenoten. 

Ons grasgevoerd rundvlees is rijk aan omega-3 vetzuren en geconjugeerd linolzuur. Samen met de aanwezigheid van vitamine E is het daarom gunstig voor hart, bloedvaten en helpt het de aanmaak van onze goede HDL-cholesterol te stimuleren. Bovendien is omega-3 ook verantwoordelijk voor een krachtig brein en gezond immuunsysteem. Allemaal eigenschappen die helaas niet toegeschreven kunnen worden aan het eten van graangevoerde staldieren. Sterker nog, het eten van deze laatste kan zelfs schadelijk zijn voor jouw gezondheid door de ruime hoeveelheid omega-6 vetzuren en het ontbreken van voedzame nutriënten. 

Wetenschappers hebben deze bevindingen de laatste jaren vaker en vaker aangetoond en wijzen ons er graag op dat de keuze voor het vlees op jouw bord een bewust en krachtig onderdeel kan zijn van een gezond en lang leven. Beeld je maar eens in welk effect het eten van vlees van een dier op stal, grootgebracht met krachtvoer en de nodige antibiotica, heeft op jouw lichaam? Je bent wat je eet, zoveel is zeker.